Здравейте, алфоманиаци! Дайте съвет! Моля ви! Спешно е! Ще ми гръмне двигателя! Когато загрее колата не се включват перките! Моля, ако е имал някой подобен проблем да пише........Става дума за алфа 145 1.6 боксер. Може ли някой да ми каже при каква температура трябва да ми се включат охлаждащите вентилатори. Някой знае ли има ли предпазители(бушони) във ел. веригата на перките.
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблеми с перките на радиатора
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от LisanИма един датчик там за да включи перката,ама кажи каква е колата да ти кажеме къде да го търсиш.
Шонтирах този датчик, но пак не включиха перките, а колата мина 100 градуса. Термостатът ми е здрав- скоро го смених.ALFA 145 1.6 boxer
Comment
-
Re: проблеми с перките на радиатора
Първоначално публикувано от dodorazЗдравейте, алфоманиаци! Дайте съвет! Моля ви! Спешно е! Ще ми гръмне двигателя! Когато загрее колата не се включват перките! Моля, ако е имал някой подобен проблем да пише........Става дума за алфа 145 1.6 боксер. Може ли някой да ми каже при каква температура трябва да ми се включат охлаждащите вентилатори. Някой знае ли има ли предпазители(бушони) във ел. веригата на перките.
Моя като се развали перките започнаха да работят постоянно.
Comment
-
Re: проблеми с перките на радиатора
Първоначално публикувано от SpeederПървоначално публикувано от dodorazЗдравейте, алфоманиаци! Дайте съвет! Моля ви! Спешно е! Ще ми гръмне двигателя! Когато загрее колата не се включват перките! Моля, ако е имал някой подобен проблем да пише........Става дума за алфа 145 1.6 боксер. Може ли някой да ми каже при каква температура трябва да ми се включат охлаждащите вентилатори. Някой знае ли има ли предпазители(бушони) във ел. веригата на перките.
Моя като се развали перките започнаха да работят постоянно.ALFA 145 1.6 boxer
Comment
-
има си предпазители, освен това има и релета за перката които са под кората на волана и дрябва да се разглобяава там, освен това горе по средата на радиатора има и един голяам резистор за 1 степен на перките. има подробна тема във форума, там е обяснено и за градусите и за перките, потърси я с търсачката . пищи перки или загрява. сега няамам време да ти обясна по-подробно. успехНАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6
Comment
-
Аз първо бих си проверил предпазителя.Малко се разрових из файловете и ето какво намерих
Comment
-
За нищо колега. Аз не че разбирам много ама ако мога давам мнение.
Я кажи оправи ли проблема?
Comment
-
Най вероятно е реостата погледни го седи на самия радиатор над перките едно таквоз съпротивление с две клеми виж дали не се е запалила някоя клема защото имат този навикако не има вероятност да е с проблема на бившата ми кола а именно водна помпа-помня че и моята в началото така започна
когато загрее сложи един термометър в казанчето ако има гляма разлика в температурата си е направо за водна помпа
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment